Inrikes #43/2021

Kritiserad för avtalsshopping – Svea Solars vd får pris

Vd:n får priset bland annat för sin starka entreprenöriella drivkraft. Foto: Nova Talent

Solelsföretaget Svea Solar avtalsshoppade sig till ett ”flexiblare avtal” än det Elektrikerna försökt teckna med företaget sedan 2019. Nu får vd:n pris av rekryteringsföretaget Nova Talent bland annat för att han ”brinner för att påverka näringsliv och samhälle till det bättre.” I juryn återfinns bland annat tidigare finansminister Anders Borg.

Arbetaren har avslöjat hur solelsföretaget Svea Renewable Solar valde bort Elektrikernas avtal för ett ”flexiblare” avtal med det kritiserade facket Tingvalla-Bro Fackförening. Agerandet motsvarade steg för steg det scenario som arbetsrättsexperter varnade kunde följa när strejkrätten inskränktes i augusti 2019. Nu utses Svea Solars vd, Erik Martinsson, som "totalvinnare" av rekryteringsbolaget Nova Talent, som beskriver sig som ett talangnätverk för högpresterande individer. Själva priset innebär att bli listad på rekryteringsbolagets talanglista för personer under 35, Nova111.

– Driver man ett företag som kämpar för att nå en eliminering av koldioxidutsläpp som Svea Solar jobbar med är det en viktig del för samhället. Sedan finns det ju andra aspekter av samhället och vi har inte perfekt information om alla, men vi är klart imponerade av Erik och vad han åstadkommit, säger Nova Talents nordenchef Niklas Aubell.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga