Inrikes #40/2021

Polisen vill halvera Sekos fackliga tid

Polisfacket har som enda fack sagt ja, men de andra facken stretar emot. Foto: Hanna Franzén/TT

Polismyndigheten vill skära ned den betalda fackliga tiden för samtliga av de polisanställdas fack, för Seko skulle det innebära en halvering. Men medan Polisfacket sagt ja, säger samtliga andra förbund nej. 

Avtalsförhandlingar pågår inom polismyndigheten. En stöttesten är den betalda fackliga tiden för fackens förtroendemän. Myndigheten vill skära drastiskt i antalet fackliga tjänster. Polisfacket har som enda fack sagt ja, men de andra facken stretar emot. Ett av dem är Seko som med polismyndighetens nya avtalsförslag skulle gå från dagens 11,5 tjänster till sju, skriver Sekotidningen. 

– Vi hajar till när arbetsgivaren beskriver sin syn på fackligt arbete. De anser att vi slösar med skattebetalarnas pengar när vi går på möten som arbetsgivaren själv kallat till, säger Karna Tillheden, Seko Polisens ordförande, till Sekotidningen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga