Kulturtipset #39/2021

Anarkistisk bokföring i ny essäpodd

Anders Sandström, ekonom med alternativa idéer, i ny podd.  Foto: Troy Enekvist

Podcasten Anarchist Essays har nyligen publicerat ett avsnitt med Anders Sandström, ekonom och författare till boken Anarchist accounting.

Arbetarens ekonom Anders Sandström gav i november ut en uppdatering av sin bok om anarkistisk redovisning, Anarchist Accounting. Accounting Principles for a Democratic Economy (Routhledge), en bok som uppskattades i kretsar som diskuterar en alternativ hållning till ekonomi på akademikernivå.

Anders Sandström blev ombedd av Martin Parker, brittisk professor i Organisation Studies, med koppling till ekonomi, business och anarkism, vid Bristol University, att skriva ett kapitel om bokföring till hans bok Anarchism, organization and management – Critical perspectives for students, och därefter fick han kontakt med Anarchism research group vid Loughborough University, som står bakom podden Anarchist Essays. Anders Sandström erbjöds att göra ett avsnitt som nu ligger uppe med samma titel som hans bok. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp