Utrikes #30/2021

Kenya: nedstängning slår hårt mot familjer i Nairobi

Studien visar att över 40 procent av de boende i slummen saknar arbeten och att hushållens genomsnittsinkomst ligger på mindre än motsvarande 800 kronor i månaden. Foto: IPS

De restriktioner som genomförts i Kenya för att hejda coronaviruset har slagit särskilt hårt mot de fattigaste i slummen – och lett till att många familjer tvingas äta en sämre kost. Det visar en ny studie.

Joseph Mandu har förlorat sitt arbete på en restaurang på grund av de nedstängningar som genomförts under pandemin. Men han har fortsatt att stiga upp varje morgon för att gå ut och leta efter tillfälliga arbeten i närheten av familjens hem i slumområdet City Carton i huvudstaden Nairobi. Han måste hitta en inkomst för att kunna försörja familjen, berättar han.

– När skolorna har varit stängda har alla vår fem barn suttit där i vårt enda rum. De behöver mat och vatten, som vi måste betala för, och tvål och allt annat som jag inte längre har råd med, berättar Joseph Mandu.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984