Utrikes #28/2021

Protester efter ny dödsskjutning i Minneapolis

Nya protester efter polisens dödsskjutning i Minneapolis
Strax efter den misstänkta dödsskjutningen utanför Minneapolis samlades demonstranter återigen på gatorna för att protestera mot rasism och den polisbrutalitet som så ofta drabbar afroamerikanska män. Foto: Christian Monterrosa/TT

Återigen har en svart man dödats efter ett polisingripande i Minneapolis. 20-åringen ska ha skjutits sedan han stoppats för en misstänkt trafikförseelse. Dådet har väckt både ilska och frustration i staden som för mindre än ett år sedan skakades av mordet på George Floyd.

Det var vid två-tiden under eftermiddagen lokal tid som polisen i utkanterna av den amerikanska staden Minneapolis enligt lokala medier stoppade den 20-årige mannen för en misstänkt trafikförseelse. Mannen, som ska ha varit efterlyst, tog då upp sin telefon och ringde sin mamma för att berätta vad som hänt. Strax efter att samtalet avslutades ska han ha skjutits av polis och sedan krockat med sin bil till följd av sina misstänkta skottskador.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984