Inrikes #17/2021

Två dödsolyckor på samma dag

Montage av Göteborgs oljehamn och Ambulans i ilfart
Sju personer har avlidit på arbetet hittills i år, enligt Arbetsmiljöverkets preliminära statistik. Foto: Anders Wejrot, Carl-Olof Zimmerman/TT

En man klämdes på måndagsförmiddagen till döds i en arbetsplatsolycka i Göteborgs hamn. Mannen var den andra att dö i en arbetsrelaterad olycka i hamnen på mindre än en månad. Men på måndagen inträffade också ytterligare en olycka med dödlig utgång i Ödeshög, Östergötland.

En 40-årig man omkom på måndagsförmiddagen i Torshamnen, en del av Göteborgs hamn. Mannen som arbetade för en entreprenör var del i det inspektionsarbete som en dykfirma utförde på den så kallade oljepirens betongfundament. Men i samband med arbetet klämdes mannen mellan kajkanten och en arbetsbåt så svårt att han avled av sina skador innan ambulans hann till sjukhuset.

–  Vi är väldigt ledsna över att det här har hänt. Sånt här ska ju aldrig få inträffa. Vi tänker förstås på de anhöriga, säger Stefan Strömberg som är presstalesperson på Göteborgs Hamn till SVT.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga