Inrikes #12/2021

Indian Garden betalar skadestånd

Blockadvakt från Norrköpings LS utanför Indian Gardens restaurang i Norrköping
Blockadvakt utanför Indian Garden i Norrköping. Foto: Solveig Betnér

Den skandalomsusade restaurangen Indian Garden vänder och gör upp med den tidigare anställda som vittnat om utebliven lön och arbete sju dagar i veckan. En överenskommelse träffades med hans fack Stockholms LS på torsdagen och därmed dras alla konfliktåtgärder tillbaka. Nu hoppas facket kunna ta sig an flera medlemmars ärenden på Indian Garden och andra indiska restauranger.

Trots att den indiska restaurangen Indian Gardens ägare Rezaul Karim har nekat till alla missförhållanden som avslöjats i Arbetaren och Dagens ETC har de nu gjort upp med visselblåsaren Maein Bhuiyan. På torsdagen träffades en överenskommelse mellan Indian Gardens ägare och den tidigare anställdas fackföreningen Stockholms LS. Överenskommelsen innebär att fackets indrivningsblockad avslutas.

– Jag är nöjd och nu är det avslutat. Det här skedde ju med facket och vi är alla nöjda. Min intention var att trycka på för bättre villkor på restaurangen och jag hoppas att det här kan leda till en förändrad attityd mot personalen, säger Maein Bhuiyan, som tidigare vittnat om sina erfarenheter på restaurangen i Arbetaren.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga