Inrikes #7/2021

Upprördhet och oro hos kontorsanställda på Max

Rickard Holm, Sverige- och Norgechef för Max Hamburgare
Det råder förbud mot distansarbete för hamburgerkedjan Maxs anställda, samtidigt som flera insjuknat. Foto: Helena Landstedt/TT, Max

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som kan att jobba hemifrån, men för kontorspersonalen på hamburgerkedjan Max har det blivit tvärnej från arbetsköparen. Efter flera insjuknade bland personalen sprids både upprördheten och oron.

Det råder förbud mot distansarbete för hamburgerkedjan Maxs anställda, samtidigt som flera insjuknat. Det uppger flera kontorsanställda på kedjan till tidningen Etc. Enligt tidningen ska ledningen i ett mejl till de anställda slagit fast principen att ”distansarbete är ett undantag och en kortvarig lösning för milda sjukdomssymptom, eftersom våra kontor är öppna”. Enligt personalen bemöts invändningar med att arbete på plats ska bibehållas i solidaritet med restaurangpersonalen som inte heller har något val.

– Cheferna lyssnar inte på oss. Jag tycker att det är mer solidariskt att vi, som kan jobba på distans, undviker kollektivtrafiken och ger plats åt de som inte har något val, säger en anonym kontorsanställd till Etc.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga