Inrikes #3/2021

Regeringen snabbutreder lasavtalet

Foto: Amir Nabizadeh/TT
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) talar på en pressträff om LAS-utredningen i oktober. Utredningarna kommer enbart ”vid behov” inhämta synpunkter från andra myndigheter och något löfte om remissrunda blev det inte, meddelade regeringen på sin hemsida på måndagen. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Regeringskansliet inleder nu en snabbutredning av hur det nya las-avtalet ska kunna omsättas i praktiken, vilket kommer kräva både lagändringar i anställningsskyddet och statliga satsningar. Förslag ska lämnas redan om drygt tre månader, den 15 maj.

De tre separata utredningarna ska ske internt på arbetsmarknadsdepartementet, men företrädare för PTK, Svenskt Näringsliv, Kommunal och IF Metall kommer själva ingå som experter. Resten av arbetsmarknaden, för nöja sig med ”dialog”. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar