Litteratur #101/2020

Skakande om kärlekens smärta och begär

Foto: Galago

Man har sina perioder när det gäller läsning, själv har jag känt en märklig trötthet kring serieberättande, kanske för att fantasin ett tag velat flyga lite friare än den gör när man har en bild framför sig. Men när jag öppnar Anneli Furmarks album Gå med mig runt hörnet går det inte att bli annat […]

Man har sina perioder när det gäller läsning, själv har jag känt en märklig trötthet kring serieberättande, kanske för att fantasin ett tag velat flyga lite friare än den gör när man har en bild framför sig. Men när jag öppnar Anneli Furmarks album Gå med mig runt hörnet går det inte att bli annat än att golvad.

Furmark är alltid pålitlig, hon låter saker och ting ta tid och nästan tvingar läsaren att stilla sig inför vanan – som sitter i sedan barndomen – att hetsigt bläddra fram för att få se vad som ska hända. Hon kan konsten att få liv i en handling som framför allt brukar stanna där inne när vi ska hålla oss coola i sociala sammanhang.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984