Film #86/2020

Digital arbetarfilmfestival 2020

Skärmdump.

Nordens enda arbetarfilmfestival Nordic Labour Film Festival, som arrangeras av Råfilm, blir denna höst digital men både film och samtal går att följa i realtid. Bland långfilmerna är det i huvudsak dokumentärer som visas – de visar kamper på arbetsplatser över hela världen.

Nordens enda arbetarfilmfestival Nordic Labour Film Festival är en del av blir denna höst förstås digital men både film och samtal går att följa i realtid. Festivalarrangören Råfilm uppmuntrar publiken att samlas för att ändå känna gemenskap kring ”Facklig och annan organisering” som är ett av de klassiska teman som festivalen uppehåller sig vid. ”Den globala rörelsen” är ett annat tema”.  Bland långfilmerna är det i huvudsak dokumentärer som visas, de visar kamper på arbetsplatsen som också berör kvinnors kamp för lika rättigheter och klimatfrågor, på arbetsplatser i hela världen.

Pråmfilms Hackitat ”utforskar hacking bortom datorskärmarna, där teknologi och aktivism möts och skildrar olika hackerprojekt och systemhack, från Japan, Kuba, ockuperade Västsahara, Belgien och Sverige. Mellan de olika kapitlen berättar hackare om etiken bakom. Samtalen speglas mot texter av den politiska tänkaren och aktivisten Emma Goldman.”

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984