Inrikes #85/2020

Tallink Silja varslar alla ombordanställda i Sverige

Varslet sammanfaller med att möjligheten till statligt korttidsstöd upphör i november. Foto: Lisa Arfwidson/SvD/TT

Sammanlagt 500 personer varslas på Tallink Siljas båtar Silja Symphony och Silja Galaxy. Beslutet från rederiet sammanfaller med att möjligheten för korttidspermittering upphör. ”Bedrövligt”, anser facket och uppmanar regeringen att förlänga korttidspermitteringsstödet.

Nu står det klart att rederiet Tallink Silja går vidare med planerna att varsla samtlig svenskanställd ombordpersonal. Sammanlagt mottar nu 500 personer varsel om uppsägning, ett beslut som facket kallar ”bedrövligt.”

– Man kan alltid hitta olika typer av lösningar. Frågan är dock avsevärt större än Tallink Silja. En stor del av färjesjöfarten är mer eller mindre i kris just nu. Det som behövs för att undvika varsel är bland annat en förlängning av korttidspermitteringsstödet, säger Oskar Lindskog ombudsman på Seko Sjöfolk till Arbetet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984