Kultur #80/2020

Avklädd Giacometti

Alberto Giacometti: La Clairière, 1950 Coll. Fondation Giacometti, Paris © Estate of Alberto Giacometti

Alberto Giacometti är både så välbekant som konstnärligt begrepp och samtidigt nästan mytiskt okänd. Vad är bakgrunden till hans avlånga skulpturer som är vad som omedelbart kommer för en, och vad betyder de? Moderna museet i Stockholm har i nära samarbete med Fondation Giacometti i Paris gjort en pedagogisk utställning som klär av konstnären som […]

Alberto Giacometti är både så välbekant som konstnärligt begrepp och samtidigt nästan mytiskt okänd. Vad är bakgrunden till hans avlånga skulpturer som är vad som omedelbart kommer för en, och vad betyder de? Moderna museet i Stockholm har i nära samarbete med Fondation Giacometti i Paris gjort en pedagogisk utställning som klär av konstnären som person och samtidigt gör hans arbete tillgängligt och logiskt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga