Utrikes #79/2020

30 år efter barntoppmötet – nya målsättningar krävs

För precis 30 år sedan hölls FN:s barntoppmöte i New York. Unicefs tidigare biträdande chef Richard Jolly menar att världens ledare nu bör förnya och uppdatera de löften som barntoppmötet resulterade i – för att bemöta coronapandemins konsekvenser. Foto: Manipadma Jena/IPS

I dagarna har det gått precis 30 år sedan världens ledare samlades vid FN-högkvarteret för ett toppmöte om barnens framtid. Nu är det hög tid att de löften som då angavs förnyas, skriver barnrättsexperten Richard Jolly i denna kommentar.

I samband med att FN nyligen firade 75 år betonade generalsekreterare Antonio Guterres att coronakrisen utgör världens största säkerhetshot. Han uppmanade samtidigt till ett stärkt internationellt samarbete för att stoppa smittspridningen och för utvecklingen av ett vaccin som kan bli tillgängligt för alla människor.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga