Inrikes #74/2020

Så här skiljer sig Unionens och Elektrikernas avtal

Framsidan av Elektrikerförbundets, respektive Unionens avtal som de vill ska gälla på Hometec Security Gbg. I bakgrunden syns en firmabil från Verisure
Elektrikerförbundet har vidtagit stridsåtgärder mot Hometec Security, i syfte att få dem att teckna avtal med dem i stället för ett tjänstemannaavtal med Unionen. Foto: Jonas Eriksson Montage: Arbetaren

Garanterad löneökning eller inte och en skillnad på mer än 4000 kronor i månaden för den larmtekniker som får avtalens lägstalön. Varken Unionen eller Elektrikerna säger sig ha jämfört de olika avtal som facken vill ska gälla på konfliktande Hometec Security Gbg. Det har Arbetaren gjort och listar nu de stora skillnaderna.

Elektrikerförbundet, SEF, vidtar allt större stridsåtgärder för att få larmföretaget Hometec Security Gbg att teckna kollektivavtal, sedan avtalet istället tecknats med Unionen. Anklagelser om avtalsshopping, att motparten valt bort deras avtal till förmån för Unionens, har kastats mot larmföretaget Hometec Security Gbg och deras arbetsköparorganisation. Men det har också bestridits från samtliga anklagade. Men hur skiljer sig egentligen avtalen åt? 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp