Inrikes #72/2020

Klimataktivister blockerade Preemraff i Lysekil

Prrems logotyp inklippt över en bild av Preems raffinaderi i Lysekil.
Aktivister från Greenpeace blockerade i helgen inloppet till Preems oljeraffinaderi i Lysekil i protest mot den planerade utbyggnaden. Foto: Marcusroos/CC/Wikimedia Commons. Montage: Arbetaren

Klimataktivister från Greenpeace blockerade i helgen delar av Preemraff i Lysekil och förhindrade därigenom lastningen av råolja från ett fartyg. Sex personer greps av polisen under protesten som riktar sig mot den planerade och hårt kritiserade utbyggnaden av oljeraffinaderiet på den svenska västkusten.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som aktivister från Greenpeace tog sig in på oljejätten Preems raffinaderi i Lysekil. Tillsammans klättrade de upp i de kranar som används vid avlastning av råolja. Aktionen var en del av vårens omfattande protester mot den planerade utbyggnaden av raffinaderiet. Den infekterade frågan om utbyggnad ligger just nu på regeringens bord.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga