Utrikes #68/2020

Republikansk insamling till Kenosha-skytten

En republikansk studentgrupp i Arizona samlar nu in pengar till den 17-årige mördaren Kyle Rittenhouse som förra veckan döda två personer under en demonstration mot rasistiskt polisvåld i delstaten Wisconsin. Foto: Adam Rogan/TT

En republikansk studentgrupp vid Arizona State University i USA har samlat in pengar till den 17-åring som förra veckan sköt ihjäl två personer vid en demonstration mot rasistiskt polisvåld i delstaten Wisconsin.

Den konservativa och republikanska studentgruppen College Republican United har samlat in pengar till den gripne mördaren Kyle Rittenhouse som förra veckan dödade två personer som deltog i en Black Lives Matter-demonstration i den amerikanska staden Kenosha i delstaten Wisconsin. Bakgrunden till demonstrationen är den senaste i raden av brutalt polisvåld mot afroamerikaner då 29-årige Jacob Blake sköts sju gånger i ryggen framför sina barn. Något som orsakat nya omfattande protester i både USA och resten av världen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984