Följetong #56/2020

Sommarföljetongen, Sjukt, syster! – del 12

Bild: TT/Stockholmskällan Montage: Arbetaren

Berättelsen om sjuksköterskan är ett unikt kapitel i vår historia. Historien är full av starka, drivande kvinnor som lämnat avtryck in till våra dagar. I boken Sjukt, syster! visar Sara Heyman hur stereotypa bilder av sjuksköterskan fortsätter att verka och stå i vägen för högre löner och bättre arbetsvillkor. Detta är del 12 i följetongen.

Jag har ju alltid drömt om att få bli sjuksköterska. Det är ett stilfullt yrke. För resten är det inte ett »yrke« utan ett »kall«. Det har jag läst om. Jag förstår inte riktigt skillnaden, men nog låter »kall« bra mycket bättre än det prosaiska »yrke«. Det menas väl att man skall känna som en inre kallelse för det, vara särskilt hängiven det i och för sig utan att fråga så mycket efter lön eller andra yttre fördelar. Det är väl ändå något fint och storslaget. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga