Kultur #53/2020

Ett författarskap som lever vidare

Feministen och socialisten Maria Sandel räknas som Sveriges första kvinnliga arbetarförfattare. Foto: Wikimedia

Maria Sandel var en pionjär. Som en av Sveriges första arbetarförfattare lyfte hon ämnen som tidigare ignorerats i skönlitteraturen. Hennes romaner, noveller och dikter är fulla av frispråkiga, radikala och rödglödgande tankar kring kvinnliga arbetares kamp, vikten av arbetarklassolidaritet och bildning, aborter, homosexualitet och ojämlikheten mellan könen.  Logga in! Lås upp artikeln Läs Arbetaren gratis i […]

Maria Sandel var en pionjär. Som en av Sveriges första arbetarförfattare lyfte hon ämnen som tidigare ignorerats i skönlitteraturen. Hennes romaner, noveller och dikter är fulla av frispråkiga, radikala och rödglödgande tankar kring kvinnliga arbetares kamp, vikten av arbetarklassolidaritet och bildning, aborter, homosexualitet och ojämlikheten mellan könen. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga