Inrikes #50/2020

Två gripna under klimataktion på Landvetter

Nätverket Extinction Rebellion kräver bland annat att inrikesflygen mellan Stockholm och Göteborg stoppas samt att regeringen slutar stödja SAS under den pågående klimat- och coronakrisen. Foto: Extinction Rebellion

Två personer ur klimatnätverket Extinction Rebellion greps under tisdagsmorgonen på Landvetters flygplats i Göteborg sedan de försökt att hindra ett plan från att lyfta. Aktionen var en protest mot SAS inrikesflygningar och mot regeringens stöd till flygbolaget under den pågående coronakrisen.

Det var strax efter 08.30 på tisdagsmorgonen som en grupp aktivister ur klimatnätverket Extinction Rebellion genomförde en manifestation inne på Landvetters flygplats i Göteborg. Två personer reste sig också upp i planet precis när det skulle lyfta och vägrade sedan sätta sig trots kabinpersonalens uppmaningar. Polis tillkallades och de greps sedan misstänkta för brott mot luftfartslagen.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga