Litteratur #49/2020

Dockteater utan djup

Marie Aubert. Foto: Agnete Brun

Noveller är en erkänt svår genre för både läsare och författare; just när man fattat sammanhanget och fått upp intresset är den slut och det är dags att kämpa sig uppför trappan med nya karaktärer och deras historier. Det kan nog vara frestande, både för läsare och författare, att ge sig på de snabba kolhydraterna […]

Noveller är en erkänt svår genre för både läsare och författare; just när man fattat sammanhanget och fått upp intresset är den slut och det är dags att kämpa sig uppför trappan med nya karaktärer och deras historier. Det kan nog vara frestande, både för läsare och författare, att ge sig på de snabba kolhydraterna – alltså att redan efter ett par rader skapa ”intresse” genom en dramatisk miljö med en gränslös figur i huvudrollen. Visst, men är det gestaltning?

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp