Kommentar #42/2020

Rörelsen efter Bernie Sanders

Bernie Sanders har förmått de delegater som ska representera honom på Demokraternas konvent i augusti att skriva under ett kontrakt om att de inte får kritisera andra kandidater från partiet och att de ska undvika konfrontationer i sociala medier, i ett försök att skapa en enad front bakom Biden. Foto: Evan Vucci/TT

”Även om kampanjen är slut fortsätter vår rörelse”. Det sade Bernie Sanders i samband med att han gav upp försöken att bli Demokraternas presidentkandidat den 8 april. Men frågan är vart den vänsterrörelse som slutit upp bakom Sanders tar vägen nu? Frilansjournalisten och författaren Jonas Cullberg rapporterar från USA för Arbetaren.

Coronapandemin har på många sätt fungerat som en gratis valkampanj för Bernie Sanders, men flera månader för sent. När Demokraternas primärval inleddes i början av februari var verkligheten i USA en helt annan än i dag, med lägre arbetslöshet än på 50 år. I valdebatterna attackerade Bernie Sanders rivaler honom hårt med argument om att hans förslag om allmän sjukvård av skandinavisk modell var dyrt och orealistiskt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga