Scen #36/2020

En klasstragedi i vår tid

Anna-Maria Käll som den desperata hemtjänstarbetaren i Tribunalens föreställning Att malas ner. Foto: Henrik Dahl

En hemtjänstanställd kvinna har gått in i väggen. Nu har hon bundit upp en stackars brandskyddsinspektör som råkade passera i en källare. Först ska han lyssna och sedan malas ned i en kvarn – resterna ska skickas till Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Upplägget i Tribunalens pjäs Att malas ner från 2019 som nu bearbetats till en […]

En hemtjänstanställd kvinna har gått in i väggen. Nu har hon bundit upp en stackars brandskyddsinspektör som råkade passera i en källare. Först ska han lyssna och sedan malas ned i en kvarn – resterna ska skickas till Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Upplägget i Tribunalens pjäs Att malas ner från 2019 som nu bearbetats till en behändig radioteaterföreställning på en halvtimme är en klassisk tragedi. Anna-Maria Käll spelar kvinnan som fått nog av underläget men befinner sig inte i situationen att bli en revolutionens hjältinna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga