Inrikes #29/2020

Långt ifrån alla kan jobba hemma

Stenhammars slott där kungen och drottningen jobbar hemifrån. Uppmaningarna att flytta hem jobbet har de senaste tre veckorna kommit från Regeringen, Folkhälsomyndigheten och till och med Kungen som själv skickat hem hovet. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stefan Löfven och Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som kan jobba hemifrån att göra det. Kungen och hovet gör det, men långt ifrån alla har den möjligheten. En undersökning visar att bara 7 procent av LO:s medlemmar har haft möjlighet att jobba hemifrån under coronakrisen.

En undersökning bland LO:s medlemmar pekar på att skyddet av sig själv och andra genom hemmajobb under coronakrisen är en klassfråga. Uppmaningarna att flytta hem jobbet har de senaste tre veckorna kommit från Regeringen, Folkhälsomyndigheten och till och med kungen som själv skickat hem hovet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga