Kultur #27/2020

”Stadshuset har ingen sedelpress”

Jonas Naddebo (C), Stockholms kultur- och stadsmiljöborgarråd framför Stadshuset. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Kulturutövare märkte mycket snart hur mattan drogs undan fötterna när publiken försvann i takt med oron över coronavirusets framfart. Och protesterna mot kortsiktig omfördelning av kulturmedlen, som man menar snarast leder till splittring i branschen, verkar inte få gehör av Stockholms kulturborgarråd Jonas Naddebo (C).

Kulturarbetarna tillhör dem som fått se en omedelbar effekt av coronaviruset. Många är sedan gammalt inte främmande att varva kulturutövandet med jobb inom vård, barnomsorg, transport och serviceyrken, men oron över hotad försörjning har nu ökat ytterligare. Allt fler söker nu medlemskap i a-kassorna. Även Sveriges arbetares arbetslöshetskassa har sett en klar ökning av musiker och andra kulturarbetare på senaste tiden, berättar Michael Ribbenhag, föreståndare på SAAK.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga