Utrikes #26/2020

Portugal ger alla asylsökande fulla rättigheter

– Det är en samhällelig plikt att visa solidaritet i kristid för att försäkra sig om att invandrade medborgare har tillgång till vård och socialt skyddsnät, sade Portugals inrikesminister Eduardo Cabrita. Foto: Hilda Arneback/TT

Samtliga asylsökande som befinner sig i Portugal kommer från och med nu ha samma rättigheter som medborgare i landet. Beslutet syftar till att säkra migranters tillgång till sjukvård och minska smittspridning under coronapandemin. Beslutet gäller till åtminstone den 1 juli.

Från och med måndagen har alla asylsökande som vistas i Portugal samma rättigheter som permanenta medborgare. Regeringsbeslutet som meddelades på torsdagen syftar till att säkra tillgång till vård för de över 600 000 migranter som beräknas befinna sig i landet under coronapandemin. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hej där 👋

Läs Arbetarens senaste Månadsmagasin gratis på webben! Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet kommer tre gånger i veckan: onsdag, fredag med veckans rubriker och långläsning på söndagar.