Film #23/2020

Gentrifiering som grekiskt drama

Fiskaren Martin kämpar mot bitterheten i Mark Jenkins märkvärdiga film Bait. Foto: Folkets bio

Ett alldeles angeläget konstverk till film har äntligen premiär nu på fredag, och man kan bara hoppas att många kan se den på ett eller annat sätt, trots situationen med halvtomma eller stängda biografer. För Mark Jenkins Bait är något rått, vackert och riktigt otäckt på en och samma gång. Regissören Mark Jenkin gör tvärtemot […]

Ett alldeles angeläget konstverk till film har äntligen premiär nu på fredag, och man kan bara hoppas att många kan se den på ett eller annat sätt, trots situationen med halvtomma eller stängda biografer. För Mark Jenkins Bait är något rått, vackert och riktigt otäckt på en och samma gång. Regissören Mark Jenkin gör tvärtemot allt man är van vid: Berättelsen om fiskaren Martin Wards bittra och hopplösa kamp mot allt som förstört och förstör hans värld är en svartvit, expressionistisk historia, bara halvannan timme lång, som rycker, stannar upp, och stöter fram som en Stravinskijkonsert.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp