Film #21/2020

Spännande och vackert om självbedrägeri

Bartosz Bielenia som den falske unge prästen Daniel i Corpus Christi. Foto: Lucky Dogs

Den vilsne unge Daniel har tagits in på ungdomsanstalt för att få ordning på sig. Han anpassar sig till tuffingarna och deltar i trakasserier av pojkar som befinner sig lägre i hierarkin. Att visa sig svag innebär nära nog livsfara. Men en liten spricka i allt det hårda utgör de katolska gudstjänsterna där Daniel fått […]

Den vilsne unge Daniel har tagits in på ungdomsanstalt för att få ordning på sig. Han anpassar sig till tuffingarna och deltar i trakasserier av pojkar som befinner sig lägre i hierarkin. Att visa sig svag innebär nära nog livsfara. Men en liten spricka i allt det hårda utgör de katolska gudstjänsterna där Daniel fått förtroende att assistera fängelseprästen. När han vid den villkorliga frigivningen ska inställa sig vid det lokala snickeriet i en vacker liten by kommer han på avvägar och blir genom ett misstag inviterad till prästgården och tagen för hjälppräst. Snart vinner han förtroende hos den alkoholiserade prästen och pressas till ett sjukvikariat.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga