Inrikes #8/2020

Ännu en fallolycka på bygge

En byggnadsarbetare har skadats efter ett fall vid ett bygge utanför Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ytterligare en byggnadsarbetare har skadats i en fallolycka. Mannen trillade av oklar anledning från en byggnadsställning på en arbetsplats i Kummelnäs strax utanför Stockholm förra fredagen.

Olyckan inträffade på fredagseftermiddagen vid en byggarbetsplats, i Västra Kummelnäs i Nacka kommun, strax utanför Stockholm. Mannen fick föras till sjukhus med ambulans med oklara skador och polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

Byggbranschen är en av de värst utsatta för arbetsplatsolyckor. I slutet av förra året kunde fackförbundet Byggnads avslöja att de efter omfattande kontroller ute på landets arbetsplatser hittat fel på hela 65 procent av de använda byggnadsställningarna. Många av den senaste tidens dödsolyckor inom byggbranschen hör också ihop med just osäkra byggnadsställningar.

Förra året omkom minst fyra personer i fallolyckor på byggen runt om i Sverige, enligt Arbetsmiljöverkets senaste statistik.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga