Inrikes #6/2020

Lastbilschaufför död efter fall

Arbetskamraten som arbetar på samma terminal larmade polis och ambulans som förde mannen till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Foto: Axel Green

En 60-årig lastbilschaufför hittades livlös bredvid lastbilen på lördagen. Ambulans tillkallades, men hans liv inte att rädda. Han var den första att avlida på jobbet enligt medieuppgifter.

Strax före lunch på lördagen hittade en arbetskamrat den 60-åriga mannen livlös bredvid sin lastbil i Katrineholm. Arbetskamraten som arbetar på samma terminal larmade polis och ambulans som förde mannen till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen utreder olyckan, men har i nuläget inte rubricerat händelsen som arbetsmiljöbrott. Enligt polisuppgifter till tidningen Arbetet verkar mannen ha fallit från bilen en och halv meter, men slagit i huvudet. Polisen säger att det ännu är oklart om mannen halkat, eller ramlat till följd av ett akut sjukdomsfall.

– Det finns inga brottsmisstankar. Det är en man som har ramlat och det verkar handla om en ren arbetsplatsolycka, säger polisens utredare Anders Wallberg till tidningen.

Arbetsmiljöverket har ännu inte börjat redovisa statistik för året, men av medieuppgifter att döma tycks mannen vara den första som dog på jobbet 2020.

 

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hej där 👋

Läs Arbetarens senaste Månadsmagasin gratis på webben! Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet kommer tre gånger i veckan: onsdag, fredag med veckans rubriker och långläsning på söndagar.