Inrikes #3/2020

Ställning gav vika – byggnadsarbetare skadad i fall

En byggnadsarbetare fick föras till sjukhus efter en ställningsolycka på ett bygge i Eksjö under tisdagen. Olyckan utreds nu av polis som misstänkt arbetsmiljöbrott.

Det var på tisdagsmorgonen som en byggnadsställning gav vika vid ett bygge i Eksjö. Mannen, som jobbade med någon form av takarbete, föll till marken och fick föras till sjukhus med skador i armen, enligt tidningen Byggnadsarbetaren.

Så väl polis som arbetsköparen påbörjade genast en utredning om vad som skett och händelsen rubriceras i nuläget som misstänkt arbetsmiljöbrott rörande vållande till kroppsskada.

Byggbranschen är en av de värst utsatta för arbetsplatsolyckor. I slutet av förra året kunde fackförbundet Byggnads avslöja att de efter omfattande kontroller ute på landets arbetsplatser hittat fel på hela 65 procent av de använda byggnadsställningarna.

Många av den senaste tidens dödsolyckor inom byggbranschen hör också ihop med just osäkra byggnadsställningar.

Förra året omkom minst fyra personer i fallolyckor på byggen runt om i Sverige, enligt Arbetsmiljöverkets senaste statistik.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga