Utrikes #2/2020

Nya protester i Indien efter attack mot universitet

En student syns genom ett fönster som förstördes då Jawaharlal Nehru University, i New Delhi, attackerades under söndagen. Foto: Altaf Qadri/TT

Nya protester har tagit fart runt om Indien efter att maskerade personer under söndagen tagit sig in på ett toppuniversitet i New Delhi och misshandlat studenter och personal, rapporterar NPR. Minst 30 personer skadades.

Under helgen har videor spridits i sociala medier som visar hur ett trettiotal maskerade personer attackerar personal och elever vid Jawaharlal Nehru University i Indiens huvudstad New Delhi. En av filmerna visar scener inifrån universitetets studentboenden där maskerade personer tar sig fram i korridorerna beväpnade med tillhyggen och studenter med blodiga ansikten.

Minst 30 personer skadades under söndagen vid Jawaharlal Nehru University, ett universitet som varit tillhåll för protester mot regimen. Speciellt med fokus på Indiens omstridda medborgarlag som diskriminerar muslimer.

Studenter och lärare uppger att det var en studentförening med kopplingar till premiärminister Narendra Modis hindunationalistiska parti BJP som utförde attacken. Studentföreningen nekar till anklagelserna och skyller istället på universitetets vänsterfalanger, enligt al-Jazira.

Vad som låg till grund för attacken är ännu oklart.

https://twitter.com/BDUTT/status/1213832034138767360

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga