Inrikes #1/2020

Man stucken av stingrocka på arbetsplats

En 20-årig man har sticks av en sötvattenstingrocka i samband med matning. Arkivbild. Foto: Claus Gertsen/ TT

En man i 20-årsåldern har stuckits av en sötvattenstingrocka under ett arbetspass på Tropicarium i Kolmården, rapporterar SVT Nyheter Öst. Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka.

Det var under matning av fiskarna som mannen blev stucken av en sötvattenstingrocka. Mannen blev förd till sjukhus där han behandlades med smärtstillande.

Polisen har hållit förhör och kommer att skriva en anmälan om arbetsplatsolycka.

– Det är en anmälan skriven om arbetsplatsolycka. Vi utreder händelsen och pratar med eventuella vittnen. Sedan kommer vi titta på företaget och hur deras säkerhetsföreskrifter ser ut. Vi gör en utredning för att se hur det här kunnat inträffa helt enkelt, säger Monica Bergström, till SVT Nyheter Öst.

Karl Melkersson, förman på Tropicarium, säger att de inte har några fiskar som är riktigt farliga utan det som händer när man blir stucken av en sötvattenstingrocka är att man får väldigt ont. Han menar att det är väldigt ovanligt att rockor beter sig aggressivt.

– Det man hört är folk som blivit stuckna när de trampar på dem. Det känns helt osannolikt att det här skulle hända, säger han.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga