Inrikes #79/2019

Många demonstrationer mot Turkiets invasion

I Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Umeå, Katrineholm, Borlänge och flera andra städer hölls tal som fördömde invasionen och runt om i hela världen pågick liknande protester med krav på turkiskt tillbakadragande och stopp av all vapenexporten till president Erdoğans armé. I Göteborg gick hundratals ut på gatorna. Foto: Miran Kakae

Runt om i hela världen samlades igår människor för att protestera mot Turkiets anfall mot kurderna norra Syrien. I Sverige hölls manifestationer i flera städer och imorgon lördag samlas många på nytt för att protestera.

Under paroller som stoppa Erdoğan, krossa fascismen och #RiseUp4Rojava samlades människor på gatorna runt om i hela Sverige igår för att protestera mot den turkiska attacken mot det kurdiska självstyret i Rojava i norra Syrien.

I Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle, Umeå, Katrineholm, Borlänge och flera andra städer hölls tal som fördömde invasionen och runt om i hela världen pågick liknande protester med krav på turkiskt tillbakadragande och stopp av all vapenexporten till president Erdoğans armé.

– Vi vill få den svenska regeringen och politikerna att stoppa Turkiets invasion i Kurdistan, säger en av demonstranterna, Yusf Shekhmus, till P4 Stockholm.

I morgon lördag anordnar de svenska Rojavakommittéerna liknande demonstrationer i en lång rad svenska städer.

I Stockholm samlades hundratals personer på Sergels torg.
I Stockholm samlades hundratals personer på Sergels torg. Foto: Tobias Tärnström
Foto: Tobias Tärnström
Också i Göteborg anordnades demonstrationer.
Också i Göteborg anordnades demonstrationer. Foto: Miran Kakae
Foto: Miran Kakae
I Malmö gick många ut på gatorna.
I Malmö gick många ut på gatorna. Foto: Toni Gargallo
Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga