Inrikes #78/2019

Nazist döms efter politikerveckan i Järva

Enligt Expo tillhör han en av de personer som valt att lämna Nordiska Motståndsrörelsen för att i stället ansluta sig till utbrytargruppen Nordisk styrka. Foto: Pontus Lundahl/TT

En 18-årig man med kopplingar till så väl Nordiska Motståndsrörelsen som den nybildade utbrytargruppen Nordisk styrka dömdes förra veckan för brott mot knivlagen och hets mot folkgrupp. Det rapporterar tidningen Expo.

Den 18-åringe mannen stoppades av polis i samband med politikerveckan i Järva i nordvästra Stockholm i juni tidigare i år. Det visade sig då att han var beväpnad med knogjärn.

Mannen hade dessutom tidigare i år deltagit i en högerradikal manifestation på Mynttorget i centrala Stockholm och där burit kläder med nazistsymboler. Han kan också ses på bilder från nazisternas demonstration i Kungälv på 1 maj i år där han uniformerad bär en av NMR:s fanor.

Mannen döms nu till dagsböter av Stockholms tingsrätt för brott mot knivlagen samt hets mot folkgrupp. Enligt Expo tillhör han en av de personer som valt att lämna Nordiska Motståndsrörelsen för att i stället ansluta sig till utbrytargruppen Nordisk styrka. En organisation Arbetaren har rapporterat om flera gånger under hösten.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan