Inrikes #72/2019

Eric Torell-rättegången avslutad

Katarina Söderberg, mamma till Eric Torell som sköts ihjäl av tre poliser sommaren 2018. I måndags avslutades rättegången mot de tre poliser som står åtalade för dödsskjutningen. Foto: Jessica Gow/TT

I måndags avslutades rättegången mot de tre poliser som står åtalade för den uppmärksammade dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell i Stockholm förra sommaren. Åklagaren yrkade på dagsböter och villkorlig dom. Domen väntas komma den 3 oktober.

Arbetaren har flera gånger rapporterat om den uppmärksammade dödsskjutningen i Stockholm den 2 augusti förra året. Det var då 20-årige Eric Torell med downs syndrom träffades med flera skott i ryggen sedan han haft ett leksaksvapen i handen. Eric Torell avled på platsen och händelsen väckte både ilska och sorg runt om i Sverige. I våras åtalades de tre poliserna för vållande till annans död och tjänstefel. Nu yrkar åklagaren Martin Tidén på dagsböter och villkorlig dom.

– Jag menar att NN ska dömas för vållande till annans död till villkorlig dom och dagsböter och NN ska dömas för tjänstefel till dagsböter, sade Martin Tidén under måndagens slutanförande.

En tredje polis, ett befäl som också var på plats i samband med dödsskjutningen, åtalades även han för tjänstefel och där yrkar åklagaren också på dagsböter.

Redan i våras beslutade Polismyndighetens ansvarsnämnd att samtliga tre poliser får behålla sina jobb även om de skulle dömas för brott.

De åtalade nekar till brott.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga