Kulturtipset #64/2019

Nervkittlande polisdrama från London

Line of Duty har sedan starten för sju år sedan varit en av 2000-talets mest omtalade brittiska tv-serier och vunnit flera välförtjänta priser. Foto: SVT

[SERIE] Line of Duty Manus: Jed Mercurio När femte säsongen av brittiska Line of Duty nu rullat igång är det utan tvekan den starkaste öppningen hittills av BBC:s mästerverk till polisserie. Den av kåren så hatade antikorruptionsenheten, AC-12, tvingas till en komplicerad utredning när tre Londonpoliser plötsligt skjuts ihjäl under en transport av ett större […]

[SERIE] Line of Duty
Manus: Jed Mercurio

När femte säsongen av brittiska Line of Duty nu rullat igång är det utan tvekan den starkaste öppningen hittills av BBC:s mästerverk till polisserie.

Den av kåren så hatade antikorruptionsenheten, AC-12, tvingas till en komplicerad utredning när tre Londonpoliser plötsligt skjuts ihjäl under en transport av ett större lager beslagtagen narkotika.

Misstankarna riktas snart högt upp i de egna leden och lösa trådar bildar ett obehagligt nätverk där ingen längre tycks lita på någon. Prisbelönta Jed Mercurions manus är, precis som tidigare, kusligt realistisk och Martin Compston, Vicky McClure och Adrian Dunbar är som klippt och skurna för i rollerna som de lika fruktade som illa omtyckta utredarna.

Miljöerna, dubbelspelen, politiken och de ofta så komplicerade relationerna gör det till ett nervkittlande drama som knappast liknar något annat i spänning som går att se i dag.

Line of Duty har sedan starten för sju år sedan varit en av 2000-talets mest omtalade brittiska tv-serier och vunnit flera välförtjänta priser.

Men som sagt. Frågan är om inte säsong fem är den tyngsta hittills. Miljöerna, dubbelspelen, politiken och de ofta så komplicerade relationerna gör det till ett nervkittlande drama som knappast liknar något annat i spänning som går att se i dag.

Det är bara att tacka och lyfta på hatten för Svt som tagit in serien och allt finns för den som vill, att se på svtplay.

Har du missat de tidigare säsongerna?
Lugn, det finns utlagda på en streamingsajt så det är bara att googla.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga