Inrikes #52/2019

Vårdförbundet anmäler akuten i Karlstad

Bemanningen har minskat under sommaren och facket väljer nu att anmäla sjukhuset till Arbetsmiljöverket. Foto: Tomas Oneborg/TT

Läget på akuten vid centralsjukhuset i Karlstad beskrivs som så pass allvarligt att facket nu kräver omedelbara åtgärder. I slutet av förra veckan skickade Vårdförbundet in en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Underbemanningen har lett till att sjuksköterskor på akuten i Karlstad slagit larm på sociala medier. Enligt tidningen Vårdfokus har anställda bland annat vittnat om att de inte får tid till rast och arbetsmiljön beskrivs som hård.

Samtidigt har bemanningen minskat nu under sommaren och facket väljer därför att anmäla sjukhuset till Arbetsmiljöverket där de kräver konkreta åtgärder från arbetsköparen.

– På akuten finns akut sjuka och svårt sjuka. Där är det extra viktigt att det finns tillräckligt med kompetent personal som också är utvilad och har fått sin återhämtning så att de kan ge patienterna den vård de behöver. Enhetschefen och verksamhetschefen signalerade redan i februari att de hade en svår situation och att de behövde hjälp från den högre ledningen. Det har de inte fått. Och nu står vi här, säger Camilla Gustafsson som är ordförande för Vårdförbundet i Värmland till Vårdfokus.

Anmälan till Arbetsmiljöverket skickades i fredags.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga