Inrikes #48/2019

Arbetsmiljöproblem på arbetsmiljömyndighet

Generaldirektören på Myndigheten för arbetsmiljökunskap ska ha kallat en anställd för ”tjockast på arbetsplatsen” och bett kvinnor att bära högklackat och korta kjolar. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det råder stora arbetsmiljöproblem på den nyinrättade myndigheten för arbetsmiljökunskap i Gävle. Det rapporterar Dagens Nyheter, som pratat med flera tidigare anställda. Nu kallas generaldirektören till ett möte i regeringskansliet.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap har bara funnits i ett år, men redan har flera medarbetare sagt upp sig. Många är också sjukskrivna på grund av den arbetsmiljö som råder. Myndigheten ska enligt den egna beskrivningen ”verka för att friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv” och fungera som ett nav för kunskap som ska ligga till grund för att förbättra den svenska arbetsmiljön.

Enligt Dagens Nyheters granskning ska dock generaldirektören Nader Ahmadi kallat en anställd för ”tjockast på arbetsplatsen” och bett kvinnor att bära högklackat och korta kjolar.

Två höga chefer har redan sagt upp sig och flera andra anställda har också lämnat eller beviljats sjukskrivning. Skyddsombudet har även larmat om behov av ”skyndsamma arbetsmiljöåtgärder” och nämner bland annat problem som för hög arbetsbelastning och att de anställda ska vara tillgängliga kvällar och helger.

En 15 sidor lång skrivelse har skickats till arbetsmarknadsdepartementet och nu har Nader Ahmadi kallats till möte i regeringskansliet.

I en intervju med DN säger Nader Ahmadi att ”Jag kanske har varit lite slarvig med att skämta”.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga