Inrikes #24/2019

“Hyresgäster upplever sig illa behandlade”

Sarah Liz Degerhammar, Åse Richard och Dominika V Polanska på sin bokrelease för Renovräkt! Hyresvärdars makt(spel) och hur du tar striden. Foto: Miguel Vergara

Arbetaren ställde tre frågor till Dominika V Polanska som är aktuell med en bok om renovräkningar som hon skrivit tillsammans med Sarah Liz Degerhammar och Åse Richard. "Historiskt sett har de som blivit bortträngda från sina bostadsområden alltid tillhört arbetarklassen och så är det fortfarande", säger Dominika V Polanska.

Dominika V Polanska är docent i sociologi och verksam vid IBF, ett tvärvetenskapligt institut inom bostads- och urbanforskning vid Uppsala universitet. Hon är en av författarna till den nyutgivna boken Renovräkt! Hyresvärdars makt(spel) och hur du tar striden.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga