Utrikes #15/2019

Textilarbetare utsatta för sexuella trakasserier

Sömmerskor i Lahore i Pakistan syr läderjackor. Både Indien och Pakistan har lagar som förbjuder sexuella trakasserier på arbetet, men de tillämpas bristfälligt. Foto: Irfan Ahmed/IPS

Miljontals kvinnor arbetar inom textilindustrin globalt och en ny rapport från Human Rights Watch visar att många sömmerskor har blivit utsatta för trakasserier. Exempel är arbetsledare som kräver sexuella tjänster, hot om att bli av med jobbet om trakasserier anmäls och kränkande frågor om ens sexliv.

Människorättsorganisationen Human Rights Watch har släppt en rapport som visar på stora problem inom textilindustrin och som uppmanar klädföretag att ta itu med sexuella trakasserier bland sina leverantörer.

– Kvinnor ska inte behöva välja mellan värdighet och jobb. De för en ständig kamp för att kunna behålla arbetet och för att kunna sätta mat på bordet, och de känner sig ofta tvingade att svälja sin värdighet och normalisera sexuella trakasserier på jobbet, säger Aruna Kashyap vid Human Rights Watch.

Kvinnor ska inte behöva välja mellan värdighet och jobb.
Aruna Kashyap, Human Rights Watch

Miljontals kvinnor över hela världen arbetar inom den textilindustri som omsätter biljoner dollar. Sömmerskor i olika länder vittnar om att de utsätts för sexuella trakasserier.

Roja, en 30-årig fabriksarbetare i Indien, berättar för Human Rights Watch att hennes arbetsledare brukade följa efter henne och be henne om sexuella tjänster. När Roja gjorde en anmälan sade fabriksledningen att hon skulle betrakta sådana trakasserier som ”normala”.

I samma fabrik hotade chefer med förflyttning av personal som vägrade arbeta övertid. Det handlade om förflyttningar till avdelningar där det arbetar fler män och där risken för att utsättas för sexuella trakasserier är ännu större.

I Pakistan hotas kvinnor med att bli av med jobbet om de gör anmälningar om sexuella trakasserier.

Textilarbetare vittnar om att arbetsledare i Indien ställt kränkande frågor om deras sexliv när de bett om raster för att lindra kramper under menstruation.

Många sömmerskor drar sig för att göra en anmälan. En grupp kvinnor i en fabrik i södra Indien vände sig till ett fackförbund och berättade att de måste stå ut med ”outhärdliga trakasserier”.

Både Indien och Pakistan har lagar som förbjuder sexuella trakasserier på arbetet, men de tillämpas bristfälligt. Totalt 59 länder saknar rättsliga metoder för att hantera sexuella trakasserier i arbetet.

I vissa fall genomför fabriker intervjuer med personalen och ställer frågor om sexuella trakasserier. Men intervjuerna görs i grupp och på arbetsplatsen, vilket gör det svårt för anställda att tala öppet om problemen. Human Rights Watch har granskat 50 inspektionsrapporter från olika fabriker och sett att de flesta inte tar upp något om sexuella trakasserier.

Aruna Kashyap säger att företagen måste involvera kvinnorna som är anställda och skapa olika program och arbeta internt för att kunna ta itu med problemen.

Hon påpekar att de verbala kränkningarna ökar när fabrikerna har som mest att göra och säger att företag måste se över sina inköpsrutiner och se till att de inte bidrar till missförhållanden i fabrikerna.

Om det skulle finnas en bindande ILO-konvention mot våld och trakasserier i arbetet skulle regeringar vara tvungna att stifta lagar och se till att de tillämpas effektivt.
Aruna Kashyap, Human Rights Watch

Human Rights Watch vill se en bindande ILO-konvention mot könsrelaterat våld i arbetslivet.

– Om det skulle finnas en bindande ILO-konvention mot våld och trakasserier i arbetet skulle regeringar vara tvungna att stifta lagar och se till att de tillämpas effektivt, säger Aruna Kashyap.

Hon förklarar att klädföretagen borde göra mycket mer för att ta itu med problemen.

De har ett större ansvar för riskbedömning och konsekvensanalys för mänskliga rättigheter när lagstiftning saknas, säger hon.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga