Inrikes #94/2018

Elektrikerförbundet varslar om strejk

”Förhoppningsvis kommer det här att lösa sig”, säger Morgan Andersson, ombudsman för Elektrikerförbundet i Skaraborg. Foto Leif Blom/TT

Elektrikerförbundet varslar om strejk mot ett serviceföretag i Skövde. Anledningen är att arbetsköparna inte vill teckna något kollektivavtal.

Företaget i Skövde arbetar med service av hushållsmaskiner och ventilationsanläggningar. Enligt tidningen Elektrikern har de sju anställda, inklusive ägarna. Men det saknas kollektivavtal på arbetsplatsen, vilket är något som facket, utan att lyckas, försökt teckna sedan i somras.

Nu hotar man med strejk om inget händer. Arbetsnedläggelsen är planerad till den 2 januari nästa år om ingen uppgörelse nås innan dess.

Morgan Andersson som är ombudsman för Elektrikerförbundet i Skaraborg säger till Arbetaren att ett avtal skulle innebära en rad förbättringar för de anställda.

– Medlingsinstitutet är inblandade just nu så förhoppningsvis kommer det här att lösa sig. Vi kräver ett kollektivavtal för våra medlemmar på arbetsplatsen, svårare än så är det inte, säger Morgan Andersson.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga