Inrikes #84/2018

Ännu en person död på jobbet

Den dödliga olyckan inträffade vid ett kraftverk i Tidaved strax utanför Mariestad i Västergötland. Karta: Google Maps

En man omkom i fredags förmiddag under ett kraftverksarbete strax utanför Mariestad. Polisen utreder nu händelsen som en arbetsplatsolycka.

Det var vid 10-tiden på fredagsförmiddagen som polisen larmades om en olycka vid ett kraftverk i Tidaved strax utanför Mariestad i Västergötland.

En 74-årig man hade då fallit i vattnet sedan han utfört någon typ av arbete på kraftverket. När räddningstjänsten kom till platsen påbörjade de genast hjärt- och lungräddning, men mannens liv gick inte att rädda, enligt tidningen Arbetet.

Polisen utreder nu händelsen som en arbetsplatsolycka.

Under hösten har flera personer omkommit i arbetsplatsolyckor runt om i Sverige, något Arbetaren rapporterat om flera gånger. Bara i slutet av september dog tio personer på sina jobb och sammanlagt 32 personer har omkommit hittills i år, enligt Arbetsmiljöverkets preliminära statistik.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga