Utrikes #76/2018

Nazister gripna efter omfattande razzia

Tysk polis bevakar en högerextrem manifestation framför ett monument med Karl Marx i Chemnitz i slutet av september. Den 1 oktober slog polisen till mot det som misstänks vara en nazistisk terrorcell i staden. Foto: Jens Meyer/TT

Tysk polis grep under måndagsmorgonen sex män misstänkta för att ha bildat en nazistisk terrorcell i staden Chemnitz. Insatsen ägde rum i samband med omfattande polisrazzior i delstaterna Bayern och Sachsen.

Staden Chemnitz i sydöstra Tyskland har de senaste månaderna skakats av högerextrema kravaller. I måndags greps sex män mellan 20 och 30 år. Enligt myndigheterna är det ännu oklart om de gripna varit delaktiga i kravallerna.

Åklagaren som lett förundersökningen mot männen uppger att de skaffat skjutvapen i syfte att attackera invandrare och politiska motståndare i regionen.

Den tyska tidningen der Spiegel rapporterar att de gripna tillsammans med en tidigare häktad person bildat terrorgruppen ”Revolution Chemnitz”. Der Spiegel skriver också att männen ingår i den nazistiska huliganscenen i staden.

Sammanlagt deltog över 100 poliser i måndagens razzior i Bayern och Sachsen. Polisen genomförde ett flertal tillslag mot olika lägenheter, rapporterar lokala medier.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga