Kultur #73/2018

Med konsten som frizon

Bild: Grafikens hus

[UTSTÄLLNING] Bild för demokrati/Image for democracy Konstfönstret, Södertälje Pågår fram till den 4 november 2018 (öppet dygnet runt) Medverkande: Parasto Backman, Johanna Burai, Oscar Emanuel, Alexandra Falagara & Minda Jalling / Bastion Lab, Karl Grandin, Marc Handelman, Edith Hammar, Sepidar Hosseini, Kalle Johansson, Konstgruppen Ful i samarbete med Latif Ahmadi, Luwam Abraham, Mahdi Rasoli, Shuja Shayari […]

[UTSTÄLLNING] Bild för demokrati/Image for democracy
Konstfönstret, Södertälje
Pågår fram till den 4 november 2018 (öppet dygnet runt)

Medverkande: Parasto Backman, Johanna Burai, Oscar Emanuel, Alexandra Falagara & Minda Jalling / Bastion Lab, Karl Grandin, Marc Handelman, Edith Hammar, Sepidar Hosseini, Kalle Johansson, Konstgruppen Ful i samarbete med Latif Ahmadi, Luwam Abraham, Mahdi Rasoli, Shuja Shayari & Waris Ahmadi, Lisa Jonasson, Oskar Laurin, Olof Sandahl, Oli Svenblad, Nille Svensson, Ulla Wennberg och Klara Wiksten.

Politisk affischkonst, utförd i olika tekniker, har under 1900-talet varit ett effektivt medium för att i offentligheten uppmärksamma sociala orättvisor eller organisera motstånd.

Fram till den 4 november visas utställningen Bild för demokrati i Konstfönstret, det 50 meter långa skyltfönstret på baksidan av varuhuset Kringlan i Södertälje. Medverkar gör 17 grafiska formgivare och konstnärer med såväl gamla som nya affischer.

Utställningen öppnade lagom till valet, men en av tankarna bakom utställningen är att demokrati handlar om mer än val och politiska beslut. Med konsten som frizon för experimentella och diskuterande aktiviteter, vill Grafikens hus väcka frågor kring det grafiska tryckets roll i dagens demokrati, men också kring hur man skapar samhällsengagemang.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga