Inrikes #58/2018

Dödsolycka när galler rasade i Svappavaara

En arbetare dog efter en fallolycka i LKAB:s pelletsfabrik i Svappavaara under fredagen. När ett golvgaller lossnade föll kvinnan och skadades svårt. På lördagen kom beskedet att hon avlidit på sjukhus.

LKAB har gått ut med att det under fredagen den 27 juli skedde en allvarlig fallolycka i kulsinterverket, där järnmalmspellets produceras. Den drabbade fördes till Norrlands universitetssjukhus i Umeå, men hennes liv gick inte att rädda.

Arbetaren var anställd av LKAB:s underentreprenör och jobbade på en travers på rullplan. Hon föll cirka fem meter när ett galler i servicebryggan gav vika, och landade på ett transportband.

En kollega larmade omedelbart SOS. Personalen inledde livräddning som pågick tills ambulanspersonal anlände. Kvinnan fördes med helikopter till Gällivare sjukhus och transporterades senare under kvällen vidare till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Företaget uppger också att platsen spärrats av, att en krisorganisation upprättats och att polisen har varit på platsen.

I och med dödsfallet har 24 personer dött i arbetsplatsolyckor i år, enligt medieuppgifter och preliminär statisk från Arbetsmiljöverket.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga