Kultur #49/2018

Urbana konstnärskap intar Göteborg

Tony ”Rubin” Sjöman framför en av sina målningar i New York. Inför lördagens gatukonstfestival målar han i Bergsjön. Foto: Familjebostäder

Bergsjön Urban Art Lördag den 30 juni kl 14–21 intill parkeringshuset på Saturnusgatan i Bergsjön, Göteborg En ny gatukonstfestival, Bergsjön Urban Art, sjösätts på lördag. Det sker på platsen vid en av Sveriges lagliga graffitiväggar i Göteborgsstadsdelen. En muralmålning utförd av gatukonstnären Rubin beräknas vara klar till på lördag på Saturnusgatan. Tony ”Rubin” Sjöman är […]

Bergsjön Urban Art
Lördag den 30 juni kl 14–21 intill parkeringshuset på Saturnusgatan i Bergsjön, Göteborg

En ny gatukonstfestival, Bergsjön Urban Art, sjösätts på lördag. Det sker på platsen vid en av Sveriges lagliga graffitiväggar i Göteborgsstadsdelen. En muralmålning utförd av gatukonstnären Rubin beräknas vara klar till på lördag på Saturnusgatan.

Tony ”Rubin” Sjöman är bosatt i New York men uppvuxen i Bergsjön och en av de första som målade på platsen. I ett pressmeddelande säger han:

– Jag tänker att muralmålningen delvis ska spegla min resa från Bergsjön till New York. Bergsjöns betongarkitektur finns i mitt DNA. Verket kommer också symbolisera en ständig strävan att våga gå framåt. New York har lärt mig att tänka stort.

Under festivalen står på programmet konstnärssamtal med Rubin, filmer om gatukonst, dansbattle, dj:s och graffiti-workshops.

Arrangörer är Familjebostäder tillsammans med Urban Konst.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga