Kvinna i NMR dömd för hets mot folkgrupp

En 34-årig medlem i den militanta nazistsekten Nordiska motståndrörelsen har dömts för att ha spridit rasistiskt innehåll på sociala medier. Kvinnan nekade men tingsrätten bedömde att hennes berättelse inte höll.

Inrikes
Enligt tidningen Expo har den nu dömda kvinnan deltagit i minst två av NMR:s uppmärksammade demonstrationer förra året. Bilden är från Göteborg i september förra året.
Fredrik Sandberg/TT

Den 34-åriga kvinnan som enligt tidningen Expo är medlem i nazistsekten Nordiska motståndsrörelsen, NMR, ska enligt åtalet ha spridit grovt afrofobiskt innehåll på Twitter vintern 2017. I ett första polisförhör ska kvinnan ha medgett att hon spridit inlägget, något hon senare nekat till.

Nu dömer Göteborgs tingsrätt 34-åringen till villkorlig dom och dagsböter för hets mot folkgrupp. Enligt Expo har kvinnan deltagit i minst två av NMR:s uppmärksammade demonstrationer förra året, då hon bland annat gick klädd i organisationens uniform.

Bakom anmälan om hets mot folkgrupp står föreningen Juridikfronten.