Inrikes #44/2018

Arbetare allvarligt skadad vid SSAB i Luleå

En verkstadsarbetare på SSAB i Luleå skadades allvarligt vid en arbetsplatsolycka under torsdagsmorgonen. Mannen fördes akut till sjukhus och polisen har påbörjat en utredning av händelsen.

Mannen är i 55-årsåldern och har av okänd anledning fått en hjärnbalk i huvudet, enligt lokala medier. Olyckan inträffade på en av SSAB:s verkstäder på Svartön i Luleå.

Den skadade verkstadsarbetaren fördes genast akut till Sunderby sjukhus. Senare under dagen förflyttades han till Universitetssjukhuset i Umeå, och enligt sjukhusets egna uppgifter ska det röra sig om en allvarlig skada.

SSAB:s kommunikationsansvarige Sara Blix säger i ett uttalande att företaget nu kommer att inleda en internutredning för att se hur olyckan kunde inträffa.

Polisen höll vittnesförhör med personer som arbetade intill mannen och genomförde en undersökning av platsen. Den pågående förundersökningen leds av riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga