Inrikes #34/2018

DO stämmer företag för repressalier

Det började med att arbetaren anmälde företaget till DO för diskriminering när hon var gravid. Foto: Jessica Gow/TT

En arbetare i Katrineholm blev sämre behandlad på jobbet efter att hon gjort en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Nu går DO till Arbetsdomstolen för att markera att bestraffningsåtgärder från arbetsköparens sida är olagliga vid en DO-anmälan.

Fallet rör en kvinna som blivit utsatt för repressalier efter att hon anmält diskriminering på jobbet till DO på grund av sin graviditet.

DO har gjort en utredning, där man också talat med bolaget. Det är framför allt en inspelning med chefen som visar på betydande obehag för arbetaren.

– Sammanfattningsvis så ifrågasätter chefen hennes anmälan, och undrar om hon tänker sig vara kvar på företaget. Det finns också hot om att hon inte kommer få en gynnsam arbetssituation om hon väljer att stanna kvar, säger Karin Ernfors, processförare på DO.

Det är väldigt viktigt att människor vågar påtala diskriminering.

Karin Ernfors, processförare på DO

Det är förbjudet för en arbetsköpare att utsätta en anställd för repressalier, till exempel till följd av en DO-anmälan, enligt diskrimineringslagen.

Fakta DO i AD
DO får i vissa fall väcka talan direkt i Arbetsdomstolen, AD. Det framgår av 6 kap. 1 § Diskrimineringslagen (2008:567).

Karin Ernfors menar att det aldrig får finnas en tvekan om att den som gör en anmälan inte ska riskera att bestraffas för det.

– Det är väldigt viktigt att människor vågar påtala diskriminering, och att skyddet som finns respekteras. Annars skulle diskrimineringsförbuden riskera att undermineras, säger Karin Ernfors.

DO har tagit beslut om att väcka talan och en stämning kommer att lämnas in till Arbetsdomstolen, AD, inom kort. Sedan blir det upp till  AD att pröva om företaget har gjort sig skyldig till diskriminering.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga